Sunday, January 6, 2013

Kak Ana kahwin

Bismillahirahmanirahim.

2013 bermula dalam keadaan tengah exam semester.Tapi itu tak bermakna aku menyambut tahun baru dengan lelah dan stress.Tahun baru kena juga ada perasaan baru, semangat baru, dan azam nak menjadi hamba Tuhan yang lebih baik!

Umur semakin bertambah, takkan masih nak berada di tahap sama?

Murobbi aku, Kak Ana sudah pun naik satu anak tangga, mendirikan baitul muslim semalam.Barakallahulakuma wa baraka ‘alaikuma wa jama'a bainakuma fi khair Kak Ana dan suami :)

Orang letak la gambar Kak Ana dengan suami =,='

Walaupun kahwin tak masuk dalam target aku untuk 2013, aku macam sudah ubah sikit pegangan aku terhadap kahwin ni.Ya, kahwin dah jadi lame tapi sudah tiba masa untuk bersedia.Bila aku tengok Kak Ana kahwin baru aku rasa kahwin ni real, i mean bukan sekadar lagu nasyid cinta dan its part of maratib amal!

Tapi Kak Ana tak apa lah, nila sudah pekat.That's what I mean bila aku kata nak bersedia.Nak menjadi seorang individu muslim yang betul-betul rabbani.Dan tujuannya cuma Allah.Cuma nanti ada yang menemani, bak kata Kak Ana, perjalanan menuju Ilahi kini tak lagi sendiri.Tahniah akak!

2 comments:

  1. Tumpang lalu melawat blog ni. Tahnniah kepada Kakak yg dah berkahwin tu. =)

    Blog Saya: KaoshiDroid

    ReplyDelete