Saturday, October 15, 2016

Sedih dan letih

Still figuring out kenapa bila kita tengah bersedih, kita harap ada orang bertanya khabar dan tahu tentang kesedihan tersebut.

Tapi sebenarnya taknak pun cerita kenapa rasa sedih pada orang yang bertanya tu.

Sebenarnya taknak pun cerita pada sesiapa.

Sebab kita tahu orang lain takkan faham.

Sebenarnya taknak beritahu pada orang yang sayangkan kita sebab kita taknak dia pun sedih.

Tapi kita tak suka kalau orang yang kita sayang taknak berkongsi kesedihan dia.

Sebab kita tahu betapa sedihnya pendam kesedihan sendirian dan menangis teresak-esak takde orang nak tolong pelukkan.


Kita tak cukup kuatkah sehingga perlu berkongsi kesedihan dengan orang lain? Kita, yang punya Tuhan ini. Atau sememangnya Tuhan ciptakan manusia begini?

1 comment:

  1. Being strong tak bermaksud kita tak layan those feelings. Being strong is how you deal with them and to make you yourself happy again. Kalau nak cerita, certa je dekat orang. Kalau taknak cerita but people ask you to do so, tell them that you just need company. Manusia tak boleh hidup sorang. But, sometimes we need alone time. Semua orang ada cara masing2 to make themselves happy again. Learn to love yourself. Be you. Be happy.
    Wish you a good day. Allah ada. Cerita kat Allah, ask Him to send you someone you really need at that moment. :)

    ReplyDelete