Monday, February 21, 2011

crush crash

When I was 13,I had my first love.Eh ni bukan statement aku la,cedok lyric lagu baby yang part luda.Aku punya first love masa belum 13 pun.Ha.ha.ha.Tipu.

Ada satu cerita tentang seorang budak perempuan yang boleh tahan comel.Budak perempuan ni sekolah dekat sekolah perempuan masa lower form.Dia pindah sekolah campur lelaki bila dia tingkatan 4.Sebab dah lama tak bercampur dengan lelaki,budak perempuan ni crush dekat seorang sunbae a.k.a senior form5.Nak dijadikan cerita,dia dapat number lelaki tu and she start sms him.

Satu hari,budak perempuan ni mesej "oppa,saya suka awak".Dia pergi mengaku suka lelaki tu.Nasib baik tak hantar loveletter macam Oh Ha Ni.So naive.

Lepas tu kalau mereka jumpa dekat sekolah,lelaki tu dengan kawan-kawan dia make fun of her.Too bad untuk budak perempuan tu bila dia tau lelaki tu dah ada makwe.Lagi worse makwe lelaki tu satu sekolah dengan mereka merangkap kakak form5.Budak perempuan ni pun selalu dimalukan geng kakak tu juga.Poor her:'(

Aku pun ambil pengajaran dari kisah budak perempuan tersebut,jangan confess dekat kau punya crush.My bestie once bagitau kalau kita diamkan orang yang kita suka salah satu jihad juga sebenarnya.Ohh.Lagipun bila confess akan lead kepada dua keadaan je: 
(1)rejected=pathetic
(2)bercouple=pathetic kuasa dua
Aku tulis macam ni bukanlah sebagai alasan aku tak ada mr.boyfie.It just aku rasa kita patut betul-betul kenal Pencipta cinta terlebih dahulu,daripada entertain perasaan crush dekat anyone buat masa ni.Aku percaya bila tepat masa,keadaan,ketika dan siapa,cinta adalah kuasa luar biasa yang tiada bandingnya.*pinjam ayat ust pahrol*

A woman's heart should be so lost in God that a man needs to seek Him in order to find her.

1 comment: