Saturday, December 31, 2011

bukan tipah tertipu

"Bila nak buat baik jangan nak fikir banyak kali,terus je buat.Jangan bagi ruang syaitan masuk campur,nanti syaitan akan mempermain-mainkan kita.Last-last tak terbuat pun apa yang kita niatkan."Terngiang-ngiang isi tazkirah subuh tadi.

Balik je bilik,terus basuh baju.Tengok jam,pukul 8.30.Tergerak di hati nak solat Dhuha.Tapi macam awal lagi.Kul 10 pun boleh solat dhuha.(?)Buka laptop kejap.

Tidak berapa lama kemudian.

Pesan dekat kakak bilik sebelah belikan roti canai telur.-.-"Rasa mengantuk pulak.Baring kejap.Sambil baca nota Islam and Science.Takkan tertidur kot sebab kejap lagi nak amik baju dan jemur.Lepas tu nak solat dhuha.Lepas tu boleh makan roti canai.

Tidak berapa lama kemudian.

Jam menunjukkan pukul 12 tengahari.Tersedar dari lena panjang sepenuhnya.Bukan saja terlepas nak solat dhuha,roti canai buat lunch,baju pun ada yang tolong keluarkan dari perut mesin.=,="

Betul lah tak boleh nak fikir-fikir dulu,tangguh-tangguh dulu.Memang akan tertipu dengan syaitan.Terlintas je rasa nak buat baik terus je buat,jangan sampai melepas,diri sendiri yang rugi. :)

1 comment:

  1. yeahhhh... pk n do it.. bilamana mata tertutup, masa yg lama jd pendek..

    ReplyDelete